Pàgines

dijous, 13 de març del 2014

ROQUES I MINERALS

La natura és una font inesgotable d’interès per a nosaltres, fins ara hem estat estudiant els diferents tipus d’essers vius. També hem conegut diverses formes de relleu del nostre entorn. Ara centrem la nostra atenció en els minerals i les roques.
Amb l’ajuda del llibre hem après que els minerals són les substàncies naturals sòlides que formen les roques, però com que no hi ha res com l’observació directa, ens vam posar “mans a l’obra”.
Primer de tot vam buscar per casa i entre tots, vam trobar força material. També vam portar llibres especialitzats en el tema. Només ens calia agafar la lupa i mirar amb atenció.

 
















El George està observant unes closques de musclo, que tot i que no són ni minerals ni roques, tenen una brillantor nacrada, com alguns dels minerals que hem estudiat.


Després de fer una bona observació, vam dibuixar alguns dels minerals al nostre quadern. Mireu que bé els hi han quedat:


L'activitat va despertar l'interès i la curiositat de tots, especialment del Miguel que amb la companyia de la seva família, va aprofitar el cap de setmana per anar a visitar les mines de sal de Cardona. Els hi va agradar tant que ens han enviat aquestes fotos:




Ara que ve el bon temps, us animo a anar-hi!

Si algú s’ha quedat amb ganes de saber més coses d'aquest món tant apassionant, pot clicar aquí mateix.
Pels que es volen convertir en "experts", mireu que interessant!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada